Μαγιονέζα

 
Η τέλεια συνοδευτική σάλτσα που ταιριάζει σε κάθε γεύμα, ειδικά με ψάρια! 

Υλικά

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.γ. μουστάρδα 
  • 300 ml ηλιέλαιο 
  • Λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας του κρόκους αυγών και την μουστάρδα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε στο χέρι με σύρμα για μισό λεπτό. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο μπολ σιγά σιγά (σαν κλωστή) ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνέχεια και πολύ καλά για να μην μας "πετάξει" το λάδι. Όταν βάλουμε όλο το λάδι ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά(κατά προτίμηση) και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Tips

Αν κατά την διάρκεια που ανακατεύουμε μας κόψει, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και ανακατεύουμε.

Προσέχουμε το φρέσκο χυμό λεμονιού, γιατί
 μπορεί να είναι έντονο και να μας ξινίσει.

Τα φρέσκα υλικά θα μας δώσουν ένα υπέροχο ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Διατηρείται για 1-2 σε ψυγείο 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια