Ένα πρωινό για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας. Νόστιμο και δυναμωτικό!
Για το λουκάνικο
Σε ένα τηγάνι με 2κσ ελαιόλαδο, σοτάρουμε 1 λουκάνικο χωριάτικο (κομμένο σε φέτος 2εκ.) και από τις 2 πλευρές για περίπου 2 από την κάθε μία, μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τα αυγά
Σε ένα μπολάκι σπάμε 3 αυγά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν οι κρόκοι.
Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι που ετοιμάσαμε το λουκάνικο, προσθέτουμε το μείγμα του αυγού και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 λεπτό. Όταν αρχίζει και πιάνει κρουστά από κάτω, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο 1 λεπτό, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε.
Για το ψωμί
Όσο ετοιμάζουμε τα αυγά, παράλληλα θα "φρυγανίσουμε" το ψωμί. Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο από κάθε πλευρά μια λεπτής φέτα ψωμιού. Σε ένα 2ο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (ένδειξη 7-8) αφήνουμε το ψωμί να πάρει κρουστά και από τις 2 πλευρές, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε μία.
Σερβίρισμα
Μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο φέτα, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και φυσικά να το συνοδεύουμε με ένα φρεσκοστημένο φυσικό χυμό πορτοκάλι!
0 Σχόλια