Μία εύκολη και δροσερή απόλαυση μετά από μια κουραστική μέρα!
Υλικά για την βάση- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 90 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ. Μέχρι να πολτοποιηθουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Υλικά για την κρέμα
- 250ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
- 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 4κσ. ζάχαρη άχνη
- χυμό και ξύσμα από μισό ακαίροτο λεμόνι
- 2-3κσ. κακάο
Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει λίγο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κ χτυπάμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για αλλά δύο λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό κ το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε. Κρατάμε το μισό μείγμα. Και στο άλλο μισό προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε για δύο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Υλικά για την μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
- 300 γρ. φρούτα του δάσους
- 100 γρ. ζάχαρη
- λίγο χυμό λεμονιού
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα φρούτα του δάσους. Τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού
Παίρνουμε 4 ποτήρια. Στην βάση τους βάζουμε δύο δάχτυλα από το μείγμα της βάσης μας. Έπειτα βάζουμε μια στρώση από την λευκή κρέμα μας. Ξανά βάζουμε λίγο από το μείγμα της βάσης μας. Βάζουμε μια στρώση από την κρέμα με το κακάο. Ξανά βάζουμε από το μείγμα της βάσης. Και μια τελευταία στρώση από το μεγκα της λευκής κρέμας μας. Τέλος από πάνω καλύπτουμε με την μαρμελάδα μας.
0 Σχόλια