Αφράτο κέικ σοκολάτας




Αφράτο και γλυκύτατο κέικ σοκολάτας, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, με πινελιές λευκής και κλασικής κουβερτούρας.


Υλικά
Για το κέικ
  • 1 σακουλάκι φαρινάπ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 ml γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Για το στόλισμα
  • 60 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση 
Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη σε 5 δόσεις και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει. Στην συνέχεια και ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Τέλος προσθέτουμε και το φαρινάπ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί όλο στο μείγμα. Βουτυρώνουμε την φόρμα του κέικ πολύ καλά και βάζουμε λίγο αλεύρι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και χτυπώντας την φόρμα ώστε να πάει σε κάθε σημείο το αλεύρι. Ρίχνουμε περίπου τα 2/4 του μείγματος στην φόρμα και χωρίζουμε το υπόλοιπο μείγμα σε 2 μέρη. Στο κάθε ένα ρίχνουμε λιωμένες τις κουβερτούρες ανακατεύουμε καλά και πρώτα ρίχνουμε στο μείγμα την κανονική σοκολάτα και έπειτα από πάνω της την λευκή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 40 λεπτά. Λιώνουμε τις κουβερτούρες για στόλισμα και με πιρούνι διακοσμούμε.

Tips

Δεν ανοίγουμε τον φούρνο τα πρώτα 20 λεπτά ψησίματος γιατί θα "κάτσει" το κέικ.

Τις κουβερτούρες τις λιώνουμε είτε σε μπαιν μαρί, δηλαδή μπολ πάνω σε βραστό νερό είτε σε ένα μπολάκι σκεπασμένο με μεμβράνη 
στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία.

 Χτυπάμε καλά το βούτυρο γιατί αυτό θα κάνει το κέικ μας αφράτο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια