Υλικά (για 1 μερίδα)
- 3 αυγά
- 25 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 20 γρ. gouda τριμμένη
- 2-3 φέτες ντομάτας ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Λίγο θυμάρι και λεμόνι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε την φέτα, την gouda, την ντομάτα, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμετο βούτυρο και όταν λιώσει καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Προσθέτουμε το μείγμα της ομελέτας και φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνουμε 2-3 να ψηθεί και μετά ανακινούμε το τηγάνι, ώστε να ξεκολλήσει η ομελέτα.
Όταν δούμε και έχει σφίξει ελαφρώς από την πάνω πλευρά, την γυρνάμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί για 1-2 λεπτά. Έπειτα την αφαιρούμε στο πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε 2 φέτες μπέικον για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ίσα ίσα να τραγανίσει ελαφρώς.
Όσο σοτάρουμε το μπέικον, σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το θυμάρι και το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε όλες τις παρασκευές στο πιάτο και σερβίρουμε.
0 Σχόλια