Σουφλέ σοκολάτας



Το κλασικό αλλά λαχταριστό σουφλέ όπως όλοι αγάπη έτοιμο με μόλις 15 λεπτά!


Υλικά (για 4 σουφλέ) 

2 αυγά 
95 γρ ζάχαρη 
100 γρ κουβερτούρα κλασική 
100 γρ βούτυρο 
85 γρ αλεύρι 
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 

Εκτέλεση 

 Ετοιμάζουμε ένα ζεστό "μπαιν μαρί"* και λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κουβερτούρα. Σε 2 μπολ διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα για να ομογενοποιηθούν.   Παράλληλα ανακατεύουμε και τα υλικά μας στο μπαιν μαρί. Όταν λιώσουν βγάζουμε την κατσαρολίτσα με τα λιωμένα πλέον υλικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ώστε να πέσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε την κουβερτούρα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας καλά, για να μην κόψουν τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. 
 Μεταφέρουμε σε φόρμες που τις έχουμε περάσει πρώτα με βούτυρο και μετά σκόνη σοκολάτας (κακάο). Γεμίζουμε μέχρι το μισό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ακριβώς 8 λεπτά στους 200°C. 
 Όταν ψηθούν με την βοήθεια ενός κουταλιού τα βοηθάμε να ξεκολλήσουν από τις φόρμες και ξεφορμάρουμε. 

Tips
  Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να τα κάνουμε με το σύρμα και να είναι όλο αφρός, γιατί αυτό θα μας φουσκώσει το μείγμα. 

 Μην ψήσετε το σουφλέ και το βάλετε στο ψυγείο γιατί θα χαθεί η ουσία του. Εάν είναι για κάποιο τραπέζι ψήστε τα μόλις έρθουν οι καλεσμένοι ή μπορείτε να τα βάλατε στο ψυγείο πριν τα ψήσετε και να τα ψήσετε την ώρα που θέλετε, αφού τα έχετε βγάλει 1 ώρα πριν από το ψυγείο. 

Για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα αντικαθιστούμε 10 γρ αλεύρι με σκόνη σοκολάτας. 

*μπαιν μαρί: βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό σε φωτιά και από πάνω βάζουμε μια μικρότερη κατσαρόλα, έτσι ώστε να πατάει επάνω στην μεγάλη αλλά επίσης να μην έρχεται σε επαφή με το νερό


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια