Κολοκυθόσουπα

  1. Χειμωνιάτικη,ζεστή και άκρως γευστική βελουτέ κολοκύθας που δεν πρέπει με τίποτα να την χάσετε! 
    Υλικά

    1. 500 γρ κολοκύθα
    2. 2 μεσαία Κρεμμύδια
    3. 1 καρότο
    4. 1 πράσο(το λευκό μέρος)
    5. 1 κ.γ τζίντζερ
    6. 1 ξυλάκι κανέλας
    7. 2 κλωνάρια φρέσκο φασκόμηλο
    8. 1 αστεροειδή γλυκάνισο
    9. κύβο ζωμό κότας
    10. Για το σερβίρισμα
    11. Γιαούρτι
    12. Κόκκινο πιπέρι
    13. Φύτρες αρακά
    14. Κρέμα γάλακτος
  2. Καθαρίζουμε καλά την κολοκύθα από τα σπόρια και τις φλούδες. Έπειτα την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και μετά σε μικρά κυβακια (όσο πιο μικρά, τόσο και λιγότερο χρόνο βρασμού θα θέλει).
     
     
  3. Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο σε μικρά κυβακια (οχι απαραίτητα ψιλοκομμένα).
     
     
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1κσ βούτυρο και 1κσ ελαιόλαδο, αφήνουμε τα ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τα παραπάνω υλικά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
     
     
  5. Έπειτα προσθέτουμε και την κολοκύθα, την αφήνουμε περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να "ιδρώσει", και προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να καλύψει καλά όλα τα υλικά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, το τζίντζερ, τον γλυκάνισο, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
     
     
  6. Αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά(δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν είναι έτοιμη η κολοκύθα) και εφόσον είναι έτοιμη,αφαιρούμε την κανέλα και τον γλυκάνισο και με ένα ραβδομπλεντερ πολτοποιούμε τα υλικά.

  7. Έπειτα, σε ένα τηγάνι λιώνουμε περίπου 2κσ βούτυρο, προσθέτουμε το φασκόμηλο και αφήνουμε να αρωματιστεί περίπου 3 λεπτά. Αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε το βούτυρο στην σούπα.

  8. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κρουτόν αλλά και να κρατήσουμε τους σπόρους της κολοκύθας, να τους αποξηράνουμε και να τους σερβίρουμε μαζί με την σούπα μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια