Μία εξαιρετική και γευστική σαλάτα που είναι έτοιμη μόλις σε 10 λεπτά!
Υλικά
Για το dressing:
Υλικά
Για το dressing:
- 250ml χυμό πορτοκάλι
- 30ml χυμό λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 250-300ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
Για την σαλάτα:
- Μαρούλι
- 5 φέτες μπέικον
- 30 γρ. σκληρό τυρί
- Λίγες σταφίδες
- Λίγα καρύδια ελαφρώς σπασμένα
- Κρέμα βαλσάμικο με γεύση ντομάτας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και λεμόνι, την κανέλα και το γλυκάνισο. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει μέχρι να συμπυκνωθεί στο μισό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Μεταφέρουμε σε δοχείο ενός μπλέντερ, αφού το περάσουμε πρώτα από σινουά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε στο μπλέντερ για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε στην γεύση και διορθώνουμε. Τοποθετούμε το dressing στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε σαλατιέρα βάζουμε το πλυμένο και κομμένο με το χέρι(σε μέτριο μέγεθος) μαρούλι, από πάνω βάζουμε τις σταφίδες και τα καρύδια μαζί με το μπέικον και πάνω τους το σκληρό τυρί. Τελευταία βάζουμε την κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε!
0 Σχόλια