Μία πεντανόστιμη σούπα-βελουτέ με κουνουπίδι, κατάλληλη για ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά:
1 κουνουπίδι
2 μεγάλα κρεμμύδι
2 καρότα
1 πράσο(το άσπρο μέρος)
1 κ.σ. μουστάρδα
1 φύλλο δάφνης
300 ml γάλα
300 ml νερό
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
10-15 ίνες σαφράν
Κρουτόν
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό καρέ, το καρότο και το πράσο σε ίσο μέγεθος. Ανοίγουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά, προσθέτουμε το νερό με την δάφνη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Παράλληλα προσθέτουμε το σαφράν μέσα στο γάλα για διαλυθεί. Προσθέτουμε το γάλα στην κατσαρόλα, το κουνουπίδι, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγο βασιλικό. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, το μεταφέρουμε σε μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και σερβίρουμε με κρουτόν,λίγες ίνες σαφράν και λίγη κρέμα γάλακτος.
0 Σχόλια