Λαχταριστή και ζουμερή μακαρονάδα με υπέροχη γεύση από το τυρί τσένταρ.
Υλικά
Υλικά
- 150 γρμ μακαρόνια
- 20γρμ τσένταρ τριμμένο ή λεπτή φέτα
- 170ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Κόκκινο πιπέρι καυτερό (προαιρετικά)
- Λίγο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-9 λεπτά.
Όταν φτάσουμε στα 4 λεπτά, σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα και να γινει λίγο τραγανό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τσένταρ τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου 4, οπότε προσθέτουμε τα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η sauce. Δοκιμάζουμε την γεύση και σερβίρουμε με το σχοινόπρασο.
0 Σχόλια