Ένα υπέροχο ορεκτικό, εξαιρετική επιλογή για παιδικό πάρτι μέχρι και για μπουφέ εστιατορίου! Αρμονικές γεύσεις που ταιριάζουν άριστα μεταξύ τους.
Υλικά
Υλικά
- 4 τορτίγιες
- 250 γρ. κρέμα τυρί
- 10 ml γαλα
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Φρέσκο θυμάρι
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- Αλάτι πιπέρι
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- Καλαμπόκι
- 1 συσκευασία τόνο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την sauce. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα τυρί, το γάλα για να αραιώσει λίγο η κρέμα,το χυμό λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι(όσο επιθυμούμε, περίπου 1 κοφτό κ.γ),το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στην γεύση.
Βάζουμε την sauce στο ψυγείο για να παραμείνει δροσεση.
Στην συνέχεια καθαρίζουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στην μέση και τα κόβουμε σε φέτες, περίπου 2εκ., και τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτωντας αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, δηλαδή μέχρι το σημείο που θα τρώγεται, αλλά δεν θα είναι λιωμένο.
Αποσύρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το έξτρα λάδι
Σε δίσκο κοπής απλώνουμε τις τορτίγιες, προσθέτουμε 1κ.σ. sauce, την απλώνουμε στο 1/3 της τορτίγιας(στο πάνω μέρος) , έπειτα προσθέτουμε περίπου 5-6 φέτες κολοκυθάκι, καλαμπόκι και τόνο.
Για να τις τυλίξουμε , πρώτα διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα, περίπου 2 δάχτυλα, έπειτα πιάνουμε το πάνω μέρος της τορτίγιας και σκεπάζουμε τα υλικά, πιέζουμε για να σφίξει λίγο (προσοχή μην σκιστεί!) και τυλίγουμε σε ρόλο.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε !
0 Σχόλια