Μία πολύ υγιεινή και νόστιμη επιλογή για να απολαύσετε το ψαράκι σας!
Για την τσιπούρα
- 1 τσιπούρα φιλεταρισμένη
- 1 κσ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Βάζουμε την τσιπούρα στο τηγάνι με την πλευρά της πέτσας να κοιτάει προς τα κάτω και πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας, για να μην ''στραβώσει'' το ψάρι μας.
Ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίσει. Έπειτα με την βοήθεια μίας σπάτουλας γυρνάμε προσεκτικά το ψάρι και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε το ψάρι από το τηγάνι.
Για τα λαχανικά
- 1 καρότο σε μικρά κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι χωρίς τα σπόρια σε μικρά κυβάκια
- 1 μελιτζάνα χωρίς τα σπόρια σε μικρά κυβάκια
- 1 κσ. κουκουνάρι
- 20 γρ. σπανάκι
- 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος σε μισοφέγγαρο
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κσ. βούτυρο για το σοτάρισμα
- 2 κσ. ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο,το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κάψουν .Ξεκινάμε σοτάροντας πρώτα το κρεμμύδι με το φινόκιο και το καρότο .Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε την μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, το πράσο το κουκουνάρι και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά .
Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι νερό μαζί με το σπανάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά .Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά .
Για την σάλτσα σαφράν
- 100 ml λευκό κρασί
- 200 ml νερό
- 10-15 ίνες σαφράν
- 1/4 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 κσ βούτυρο
Στο τηγάνι που σοτάραμε το ψάρι, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το σαφράν, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι. Βράζουμε για 3 λεπτά. Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα μας.
0 Σχόλια