Τορτελίνια αλά κρεμ


Σε μόλις 15 λεπτά έχεις έτοιμο ένα εύκολο, χορταστικό και νοστιμότατο δείπνο!


Για τα ζυμαρικά:
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και λίγο αλάτι, βράζουμε 500γρ μακαρόνια για όσα λεπτά γράφει η συσκευασία. Λίγο πριν βράσουν, βγάζουμε μια φλιτζάνα από το νερό που βράζουν και την αφήνουμε στην άκρη. 
Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε χωρίς να τα κρυώσω

Για την σάλτσα:
600ml κρέμα γάλακτος
500γρ μανιτάρια 
2+2 κ.σ. βούτυρο 
2+2 κ.σ.  ελαιόλαδο 
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι 
1 κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια 
1/2 κύβου ζωμό βοδινό 
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο 
Κόκκινο πιπέρι 
Σχοινόπρασο (ή εστραγκόν) 


Όσο βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε την σάλτσα. 
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. 
 Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τις 2κ.σ. βούτυρο και τις 2κ.σ. ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί καλά το τηγάνι , σοτάρουμε πρώτα την μισή ποσότητα μανιταριών για περίπου 3 λεπτά,μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για τα μανιτάρια.
 Όταν είναι έτοιμη και η δεύτερη παρτίδα, τα προσθέτουμε όλα μαζί στο τηγάνι, με την βοήθεια ενός τρίφτη τρίβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε και στο τέλος βάζουμε και το δεντρολίβανο. Σοτάρουμε πλέον όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κόκκινο πιπέρι και το σχοινόπρασο. Αφήνουμε να βράζει για περίπου 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να "δένει". Αφαιρούμε το κλωνάρι δεντρολίβανου και έπειτα υπάρχουν 2 επιλογές:

1) όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε τα μακαρόνια τα οποία δεν τα έχουμε κρυώσει, αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά, και ανακατεύουμε το τηγάνι (όχι με σπάτουλα, γιατί θα ανοίξουν τα τορτελίνια) μέχρι να "δέσει" όλο μαζί. Αυτό θα το καταλάβουμε όταν η σάλτσα θα "κολλήσει" στα μακαρόνια και θα είναι ζουμερά. Σερβίρουμε αμέσως, με το κόκκινο πιπέρι και το σχοινόπρασο.

2) αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μόνη της μέχρι να "δέσει" εντελώς. Αυτό θα το καταλάβουμε όταν θα έχει μια πιο παχύρευστη υφή. Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση, αν δεν σερβίρουμε κατευθείαν το φαγητό, θα κρυώσουμε τα μακαρόνια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια