Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο μπράουνις σοκολάτας με μόνο 3 υλικά για μία γρήγορη λύση!
Υλικα- 90 γρ. αλεύρι
- 400 γρ. σοκολάτα(μερέντα ή νουτέλα)
- 3 αυγά
- Λίγη σοκολάτα για επικάλυψη
Για την σαντιγί
- 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- Λίγη άχνη-ζάχαρη
- 10 γρ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα τα αυγά και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνου για 15-20 λεπτα.
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο καλύπτουμε από πάνω με μια στρώση από την ίδια σοκολάτα.
Μέχρι να κρυώσει, σε ένα μπολάκι χτυπάμε την σαντιγί με την άχνη(περίπου 1κ.σ.) μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Κρατάμε την μισή και στην άλλη μισή προσθέτουμε την σκόνη κακάο, ανακατεύουμε και έχουμε σαντιγί σοκολάτας. Στολίζουμε με την σαντιγί σε ότι σχήμα επιθυμούμε και σερβίρουμε.
Τips
- Ο φούρνος να είναι καλά προθερμασμένος τουλάχιστον 10 λεπτά πριν μπει μέσα το γλυκό
- Η κρέμα γάλακτος να είναι οπωσδήποτε 35% λιπαρών ώστε να μπορεί να γίνει σαντιγί(μην προτιμάτε την φυτική κρέμα).
- Να βγάλετε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο όταν την χτυπήσετε και όχι πιο πριν.
0 Σχόλια