"Σούπα" κολοκυθάκι


Μία επιλογή για ένα τέλειο ορεκτικό, ελαφρύ, γευστικό


Για το κολοκυθάκι 

 Παίρνουμε 4 στρογγυλά κολοκυθάκια, κόβουμε λίγο από την κορυφή και λίγο από το κάτω μέρος. Με την βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός μαχαιριού, αφαιρούμε όλη την σάρκα από το κολοκυθάκι, με προσοχή για να μην την τρυπήσουμε, αφήνοντας περίπου 1 δάχτυλο στο κάτω μέρος του. 
 Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 4-5 λεπτά και το μεταφέρουμε ένα ένα μπολ με νερό και πάγο, ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός, αλλιώς θα μαλακώσει και θα κοπεί. 

Για την κρέμα

 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2κσ ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε την σάρκα από το κολοκυθάκι για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο. Η ποσότητα αγγουριού που θα βάλουμε θα είναι η μισή από την ποσότητα του κολοκυθιού (δηλαδή  πχ για 300γρ κολοκυθάκι-150γρ αγγούρι). 
 Συνεχίζουμε άλλο 1 λεπτό το σοταρισμα και προσθέτουμε 100γρ βούτυρο, 150ml κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, 1κγ ζάχαρη και λίγο δυόσμο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να καλύψει τα υλικά. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. 
 Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει λεία υφή και περνάμε από σιτα(προαιρετικά). 


Για την ντομάτα-φράουλα 
 Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε 350γρ ντομάτα και 175γρ φράουλες(ή μαρμελάδα φράουλας)
 Αν προσθέσουμε απλές φράουλες, βάζουμε περίπου 5κσ ζάχαρη, για να μην ξινίζει η ντομάτα και να γλυκίζει λίγο. Περνάμε από σίτα και πεταμε τα σπόρια και την φλούδα της ντομάτας. 
 Μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να έχει την υφή αραιής μαρμελάδα, για περίπου 10 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 5γρ κορν φλάουρ, αραιωμένο σε λίγη ποσότητα από το την σάλτσα μας. 
 Στο τέλος προσθέτουμε ελάχιστη κανέλα, λίγο αλάτι, και περίπου 10 φύλλα δυόσμου, τα οποία αφαιρούμε μόλις κρυώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζάχαρη. 

Για το κρουτόν
 Κόβουμε τις κόρες από 3 φέτες του τοστ. Με ένα πλάστη ανοίγουμε την κάθε φέτα ξεχωριστά, μέχρι να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται. Σε ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο προσθέτουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδο. Κόβουμε τις φέτες σε 3 ίσα μέρη. 
 Ψήνουμε σε ένα τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι, για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά. 

Για το τυρί κρέμα 
 
 Σε 100γρ τυρί κρέμα προσθέτουμε , λιγο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να αποκτήσει λεία υφή 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια