Η παραδοσιακή,ελληνική σκορδαλιά με πατάτες που συνοδεύει κυρίως θαλασσινά.
Υλικά
4 πατάτες μεγάλες
4-6 σκ. σκόρδο(ανάλογα την προτίμηση)
4 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
λίγο πιπέρι
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει. Κόβουμε τις πατάτες στην μέση και τις καθαρίζουμε πολύ καλά χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι), στραγγίζουμε και αφαιρούμε την φλούδα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο, μόλις κρυώσουν οι πατάτες, θα βάλουμε τις σκελίδες σκόρδο περασμένες από τον ψιλό τρίφτη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πιρούνι λιώνω τις πατάτες μέχρις ότου πάρει την μορφή πηχτού πουρέ.
Τips
Κόβουμε τις πατάτες σε ίδιο μέγεθος , διότι αν κάποιες είναι μικρότερες θα παραβράσουν σε σχέση με κάποιες πιο χοντροκομμένες.
Δεν πολτοποιούμε τις πατάτες στο μπλέντερ, γιατί θα πάρουν την μορφή κρέμας.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τζίντζερ.
0 Σχόλια