Πίτσα

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων!  Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή σε μόλις 30 λεπτά. Σας προκαλεί να την δοκιμάσετε!

Υλικά :

Για την ζύμη:
  • 250ml νερό 
  • 250ml  γάλα 
  • 250ml  καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.σ. αλάτι 
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη 
  • 8γρ ξερή μαγιά 
  • 1 κιλό αλεύρι 
Για την σάλτσα :
  • 400 γρ ντομάτα κονκασε 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • Αλάτι,Πιπέρι 
  • 1 κ.γ ζάχαρη 
  • 1 κούπα νερό 
  • 1 κ.σ. λάδι 
Για το ψήσιμο:
  • Κασέρι gouda
  • Σαλάμι αέρος 
  • Μανιτάρια 

Τρόπος παρασκευής 

Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό. 

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε(αν έχουμε κουζινομηχανή την χρησιμοποιούμε σε χαμηλή ταχύτητα). Οταν ρίξουμε όλο το αλεύρι πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας, αλλά να μην είναι και πολύ σφιχτή. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη. 

Πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε στο μπολ με σκεπασμένη πετσέτα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. 

Παράλληλα ετοιμάζουμε και την σάλτσα. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και την ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. 

Όταν είναι έτοιμα και τα δυο παίρνουμε μια μπάλα από την ζύμη και ανοίγουμε με τα χέρια, πατώντας από μέσα προς τα έξω, μέχρι να έχουμε ένα λεπτό στρώμα. Με ένα κουταλάκι απλώνουμε μια μικρή ποσότητα σάλτσας και βάζουμε τα υλικά μας. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμενο φούρνο στους 200°C για περίπου 8 λεπτά. 

Tips:

  1. Για καλύτερο ψήσιμο μπορείτε να έχετε την λαμαρίνα στον φούρνο όση ώρα προθερμαίνεται. Αυτό θα δώσει ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα λόγω της μεταφοράς θερμότητας απευθείας στην ζύμη. 
  2. Για να μην γλιστράνε τα υλικά σας πάνω στην πίτσα, πριν βάλετε την σάλτσα, ρίξτε λίγο κασέρι. Θα λειτουργήσει σαν κόλλα και θα κρατάει καλύτερα τα υλικά όταν την κόψετε 
  3. Την κόρα, δηλαδή το ψωμί γύρω από την πίτσα μπορείτε να γεμίσετε με κασέρι ή καλύτερα με τυρί κρέμα. Απλά ανοίξτε λίγο παραπάνω το ζυμάρι,βάλτε μια μικρή ποσότητα τυριού και κλείστε. 
  4. Εάν έχετε την δυνατότητα ψησίματος σε ξυλόφρουνο να τον προτιμήσετε.  Η αυθεντική πίτσα γίνετε σε ξυλόφουρνο και ο χώρος ψησίματος δεν ξεπερνά τα 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια