Pancakes με πραλίνα σοκολάτας

  1.    Αφράτα, φουσκωτά και πολύ γευστικά! Με όποιους γευστικούς συνδυασμούς και να τα φάτε, σίγουρα θα είναι καταπληκτικά!

  2.   
  3. Yλικά


  4.    260 γρ αλεύρι περασμένο από σήτα
    60 γρ βούτυρο λιωμένο
    50 γρ ζάχαρη
    1/4 κγ σόδα μαγειρική
    1/4 κγ αλάτι
    4 κγ baking powder
    380 γρ γάλα
    1 αυγό
    1 βανίλια σε σκόνη

    1. Για την σαντιγί
    2. 250 ml κρέμα γάλακτος
    3. 2 κσ ζάχαρη-άχνη
    4. 1/2 βανίλια σε σκόνη
    5. Για το σερβίρισμα
    6. Τρίμμα καρύδι
    7. Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
    8. Σοκολάτα(τύπου μερέντα)
    9. Φύλλα δυόσμου
    10. Ζάχαρη - άχνη
  5. Εκτέλεση 
  6. Πρώτα ετοιμάζουμε το μείγμα. Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και ανακατεύουμε. Στο κέντρο ανοίγουμε μια τρύπα και εκεί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
  7. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με την βοήθεια ενός σύρματος(φουέ), από έξω προς τα μέσα, μέχρι να γίνει ένας χυλός λίγο σφιχτός. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  8. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζουμε ελάχιστο βούτυρο, τόσο ώστε να αποκτήσει ελάχιστη υγρασία το τηγάνι.
  9. Με μια μικρή κουτάλα παίρνουμε τον χυλό(με προσοχή την ώρα που την σηκώνω από την μπασίνα) και τον ρίχνουμε ακριβώς στο κέντρο του τηγανιού, κρατώντας σταθερά την κουτάλα.
  10. Προσοχή! Δεν απλώνουμε καθόλου τον χυλό ούτε κουνάμε την κουτάλα γύρω γύρω. Θα απλωθεί μόνο του.
  11. Όταν πλέον γύρω γύρω αρχίσει να "μαζεύει" και στην κορυφή να έχουν σχηματιστεί φουσκάλες οι οποίες σκάνε, με την βοήθεια μια πλαστικής σπάτουλα γυρνάμε και ψήνουμε για μισό λεπτό ακόμη.
  12. Προσοχή! Αφού έχουμε γυρίσει το pancake, δεν θα το πιέσουμε καθόλου, αλλιώς δεν θα φουσκώσει και δεν θα γίνει αφράτο όπως πρέπει!
  13. Σερβίρουμε με όποιον τρόπο επιθυμούμε και τα απολαμβάνουμε!




    1.  
       

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια