Μία πολύ νόστιμη και υγιεινή επιλογή μαζί με δροσερή σαλάτα.
Υλικά
Για το κοτόπουλο
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. σπανάκι
- 2 μανιτάρια σε φέτες
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ασπράδι αυγού
- Λίγα καρύδια θρυμματισμένα
- Αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα
- 1 φύλλο λάχανο
- 1 φύλλο λόλα
- 4-5 φύλλα ρόκα
- 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φιλετάροντας το κοτόπουλο, δηλαδή το ανοίγουμε στην μέση και το πατάμε ελαφρώς να ανοίξει.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύωντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για ακόμα 1 λεπτό. Αφού πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για μισό λεπτό. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η γέμιση, πρωτού την βάλουμε στο κοτόπουλο. Αφού κρυώσει γεμίζουμε το φιλέτο και το κλείνουμε σε ρόλο. Για να κρατηθεί το κυλινδρικό σχήμα χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Στα 25 λεπτά βγάζουμε το φιλέτο από το φούρνο, το αλείφουμε με το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αυγού και "κολλάμε " επάνω το καρύδι, πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι γύρω γύρω και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Για την σαλάτα κόβουμε τα φύλλα στο επιθυμητό μέγεθος, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κουρκουμά, το χυμό λεμονιού
Σερβίρουμε το ρόλο κομμένο σε φέτες, από δίπλα την σαλάτα με το dressing και πασπαλίζουμε μια πρέζα σουσάμι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
0 Σχόλια